Dostupno

Brašno butternut tikve, 250 g

Eko blago slavonskih polja

34,00 kn 40,00 kn
Više informacija
Više informacija

Butternut tikva krije pregršt nutritivnih vrijednosti u svom narančastom mesu. Obiluje karotenoidima koji čuvaju zdravlje očiju, vlaknima koja stabiliziraju probavni sustav, elektrolitima koje inače konzumiramo kroz sportske napitke, vitaminom C, B (B6, B2, B3). U zadnjih nekoliko godina je postala hit proizvod i uselila se u recepte mnogih kuharica.

Tikve su proizvedene na ekološki način što im daje još jednu zdravu karakteristiku. Osim svježe pojavljuju se i u obliku brašna, brašno je odlično za kupce sklone alergijama jer u sebi nema glutena i dodanih aditiva. Smjesa je u biti 100 %-tno osušeno tkivo eko tikve.

Slijedi recept za pripremu gluten free kruha baziranog na butternut brašnu:

Sastojci:
2 šalice butternut brašna
1 šalica pirea od butternut tikve
1 čajna žličica praška za pecivo
1 čajna žličica kuhinjske sode
1 velika žlica suhog mljevenog ružmarina
Malo cimeta
1 do 1,1/4 šalice nezaslađenog biljnog mlijeka (nebitnog kojeg, važno da nije životinjskog porijekla)

Postupak:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Podmažite posudu za kruh od 25x10 cm, maslinovim ili nekim drugim uljem
3. U velikoj posudi za miješanje kombinirajte sve sastojke osim mlijeka. Sve dobro promiješajte. Zatim dodajte mlijeko. Počnite s 1 šalicom, ali možda ćete morati dodati još dok ne dobijete čvrstu ali pokretnu masu.
4. Ulijte tijesto u podmazanu posudu za kruh,nema veze ako je središnja strana nešto višlja od rubova pa tijesto strši van posude
5. Pecite kruh oko 35 minuta. Izvadite ga iz pećnice i pustite da se potpuno ohladi

DOBAR TEK!

Napišite vlastitu recenziju
Samo registrirani korisnici mogu recenzirati. Molimo prijavite se ili napravite profil
Slava Yurthev Copyright
To Top