Dostupno

Ulje sikavice, 250 ml

Hladno prešano ulje sikavice

70,55 kn 83,00 kn
Više informacija
Više informacija

Ovo ulje još je jedan proizvod kojeg Vučemilovići proizvode u Ivanovcu, selu pored Osijeka. Ima nešto oštriji miris i orašast  okus.

Sikavica, Silybum marianum, je jedna od najboljih biljaka za zaštitu i detoksikaciju jetre. Aktivni sastojak iz sikavice zove se silimarin. Silimarin povećava razinu glutationa u jetri za 35%. Glutation je najvažniji antioksidans za zaštitu jetre, i njegova razina pada ako smo svakodnevno izloženi visokim razinama toksina. Ulje sikavice sadrži 3,58 mg/kg silymarin kompleksa (u preporučenoj dnevnoj količini ulja organizam dobiva dovoljnu količinu ovog dragocjenog sastojka).

  -  preporuča se za njegu svih vrsta kože, a djelotvorna je i kod vrlo osjetljive kože sklone iritiranju (kod ekcema, kožnih oboljenja koja su posljedica dijabetesa, psorijaze)regulira probavu i pomaže kod zatvora
  -  jača krvne žile (pomaže kod migrena, vrtoglavice, niskog tlaka…)
  -  stimulira proizvodnju mlijeka kod dojilja
  -  liječi alergije i hinjavice uzrokovane peludom

Preporučena dnevna doza je 2 žličice dnevno. Može se koristiti kao dodatak jelima koja ne zahtijevaju termičku obradu ili samostalno kao dodatak prehrani.

Napomena: ukoliko imate neki hormonalni poremećaj (endometrioza, miom materice, karcinom dojke, jajnika ili uterusa, karcinom prostate) zbog mogućeg efekta sličnog estrogenu pripazite sa korištenjem silimarina (ulja sikavice).

Napišite vlastitu recenziju
Samo registrirani korisnici mogu recenzirati. Molimo prijavite se ili napravite profil
Slava Yurthev Copyright
To Top